Ve vietnamské kuchyni je z velké části zastoupena zelenina, ovoce, bylinky, rýže a maso. Tradiční vietnamská jídla jsou pestrá, výrazná s poměrně nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem sacharidů. Je potřeba počítat s tím, že stravování je pro Vietnamce velmi důležitou každodenní událostí. Během jídel se setkávají s ostatními členy rodiny, s nimiž probírají ty nejdůležitější otázky na pořadu dne.
Mezi základní suroviny vietnamské kuchyně patří rýže a rybí omáčka. Také čerstvá zelenina, ovoce a bylinky s kořením jsou samozřejmostí.
Mezi nejznámější vietnamská jídla patří rýže (Com), nudle (Bun) na několik způsobů, vše s bohatou přílohou zeleniny, rolky, závitky (Banh cuon, Goi cuon, Nem cuon, Nem ran) se zeleninou či jinou přílohou, masová jídla Bun Cha – (grilované maso s nudlemi a zeleninou), Bo kho (dušené hovězí se zeleninou a nudlemi), vietnamské bagety Banh Mi, rýžový lepkavý koláč Banh Chung a rýžové koláčky Banh beo, vietnamský salát Goi (kuřecí, vegetariánský, krevetový…) nebo placičky Bahn xeo.
Mohlo by se vám líbit
Ocenění udělená odborným časopisem TTG:
Několikanásobný nejlepší touroperátor pro Ameriku
a nejlepší touroperátor pro Asii, Austrálii a Oceánii.
Pravidelně mezi nejlepšími třemi CK pro subsaharskou Afriku
a pro cestování za kulturou, památkami a dobrodružstvím.
Copyright © 1994 - 2025 Cestovní kancelář ESO travel a.s., všechna práva vyhrazena | Zásady ochrany osobních údajů | Nastavení cookies Aira GROUP, Outsourcing IT